Джипитата гневни: Пълен батак с ваксините, връзката с Р ЗИ е ходене по мъките

Новини
17:30 - 27 Януари 2021
3448
Джипитата гневни: Пълен батак с ваксините, връзката с РЗИ е ходене по мъките

Джипита от столични поликлиники са разочаровани и гневни от хаоса с ваксинирането. Самите те все още са в пълно неведение как точно ще се организира имунизирането на редовите граждани. „Не е ясно нито дали ще има отделни кабинети, нито кой ще поставя инжекциите.”, обясни пред Lupa.bg дългогодишен медик от централен ДКЦ.

Накратко – личните лекари все още нямат подробни инструкции за реда и организацията на масовото ваксиниране.

Медиците са разгневени на РЗИ, защото едва успяват да осъществят връзка с инспекцията. „Свързването с тях е мисия невъзможна, защото имат няколко телефона, на които обаче е цяло чудо, ако някой вдигне. Затова пишем мейли, но така нещата се забавят.”, обясняват медиците. 

Докторите в поликлиниките в София се тревожат, че все още само част от тях са ваксинирани. „Някои от колегите получиха инжекции, други все още не. Затова и се страхуваме да приемаме заразени пациенти в кабинетите.”, признават белите престилки. Успокояват се с факта, че посетителите с Covid значително са намалели.

Лекарка се оплака, че след като пратили списък на РЗИ за ваксиниране, така и не получила известие и случайно разбрала, че на другия ден трябва да отиде за имунизация. „Нещата са пълен батак.”, ядосват се джипитата.

Иначе докторите обясняват, че най-вероятно ще взимат инжекциите от РЗИ с хладилни чанти. Такава е практиката с всички прилагани досега ваксини – получаваме ги по този начин и така тече имунизацията от години, обясниха докторите.

Личните доктори все пак успокояват, че и ваксината срещу коронавируса е като всички други и поставянето й не е толкова сложно, така че инжекциите спокойно могат да бият медицинските сестри по поликлиниките.