Джо Телман вижда престъпления, които предстоят

Помага на полицията в Австралия

Мистика
17:35 - 04 Май 2022
3998
Джо Телман вижда престъпления, които предстоят

Понякога полицейското управление в столицата на Австралия - Канбера, получава плик с надпис да бъде отворен в определен ден и час. Изпращач на плика е ясновидецът Джо Телман. Той съобщава на полицията подробностите за престъпление, което тепърва ще се случи. Данните от отворения в уречения час плик помагат за намиране и разкриване на престъпниците.

25-годишният пристанищен работник Джо Телман няма добра слава. Той обича пиенето и високите скорости, страстен почитател е на пристанищните красавици, Заедно с приятели той лети с колата си из града през уикендите и плаши минувачите. Едно от тези родеа завършва с катастрофа. Джо оцелява, но изпада в клинична смърт.

Докато е в кома, той вижда отдавна починалата си майка. Тя призова сина си да се откаже от разпуснатия живот, а като надарен с дарбата на пророчеството, негов дълг е да помага на хората.

Събудилият се Джо приема това за халюцинация и не променя нищо в живота си. След по-малко от два месеца той отново се озовава в болницата и преживява клинична смърт за втори път. Отново вижда майка си. Този път Джо обещава на майка си да изпълни заръките й. Но след като напуска болницата, бързо забравя обещанието си. Скоро отново е в болницата и отново е в кома. След третата среща с майка си Джо най-сетне напуска болницата като нов и различен човек.

Джо Телман става активен сътрудник на австралийската полиция. Благодарение на дарбата си той вижда престъпленията, които ще бъдат извършени след няколко дни. Потъвайки в транс, Джо сякаш се озовава в тялото на престъпника, вижда всичко през очите му, чете мислите му.

След всяка такава „сесия“ Джо е изтощен и съкрушен, защото става неволен свидетел на ужасни престъпления, чува крясъците на жертвата, нейните молби за помощ. Душата му сякаш кърви. След виденията му се налага дълго време да възстановява физическите и душевните си сили.

Джо не може да посочи къде, кога и от кого ще бъде извършено престъплението, но неговата информация помага да се създаде точна картина на събитието, психологическия портрет на престъпника и да се тръгне по следите му. Той рядко прави грешки - процентът на грешките в прогнозите не надвишава 1,5.

С помощта на Джо са разкрити десетки най-тежки престъпления. Понякога самата полиция се обръща към Телман. Като знаят на каква цена получава информация, служителите на реда правят това много рядко и само в изключителни случаи.

През 2006 г. столицата на Австралия е тероризирана от банда тийнейджъри изнасилвачи. След като злоупотребяват, те всеки път убиват жертвата. Полицията организира преследване, дори успява да застреля един престъпник, но останалите се скриват с бърза. По-нататъшните търсения не дават резултат. Телман, с когото се свързва полицията, пристига на мястото на погребението на престъпника, слага ръце на гроба и изпадна в транс. Джо разказва ужасни подробности за извършените престъпления, описва външния вид на престъпниците и посочва мястото, където са се укрили.

Той предупреждава, че престъпниците притежават автоматични оръжия, но към момента не са способни на съпротива, тъй като са в състояние на силно наркотично опиянение. Затова полицията трябва да побърза, ако служителите на закона искат задържането да премине без жертви.

Изтощеният Джо е отведен на ръце до колата, а полицаите веднага отиват на посочения адрес и арестуват цялата банда без нито един изстрел.

Медиите непрекъснато хвалят ясновидеца. Самият Джо възприема това много болезнено и мечтае да използва дарбата си не за разкриване на престъпления, а за предотвратяването им.