Джок Полфийман говори в Брюксел за условията в затворите

Новини
11:52 - 18 Февруари 2020
1369
Джок Полфийман говори в Брюксел за условията в затворите

Осъденият за убийството и освободен предсрочно австралийски гражданин Джок Полфрийман е поканен да участва в дискусия в Брюксел, която е посветена на нехуманните условия в европейските затвори. Тя е организирана от групата на Европейска обединена левица(Северна зелена левица) в Европейския парламент и ще се проведе на 5 март.

В дискусията са поканени да участват и представители на организации, свързани със затворите, юристи, бивши министри на правосъдието и др. За Полфирийман е посочено, че предстои да потвърди участие, а в сайта на събитието пише, че е осъден несправедливо.

Миналата есен Полфрийман, който излежаваше 20-годишна присъда за убийството на студента Андрей Монов, бе условно предсрочно освободен.

За събитието се разбра от позиция на евродепутата Ангел Джамбазки, в която той се възмущава, че представители на "Да, България" са разпространили информация за дискусията. В нея Джамбазки посочва, че Полфрийман е доказан убиец, освободен от подпомогнати от Джордж Сорос.

"Виж ти, колегата закононарушител май отново е подпийнал! Бях поканен от член на Европейския парламент от Ирландия, но след няколко питиета сигурно е трудно да се различи Ирландия от Христо Иванов. По отношение на затворите, Джамбазки коментира от позицията на тежък конфликт на интереси, не само защото не е ангел, но и защото неговата партия отговаряше за този ресор през последните 3 години", пише от своя страна Джок Полфрийман във фейсбук.