Джок Полфрийман се изцепи за Ноле: Доказан престъпник, мутра

Спорт
16:30 - 17 Януари 2022
4981
Джок Полфрийман се изцепи за Ноле: Доказан престъпник, мутра

"За мен той е Ковид Джокович. Или е заразил стотици хора, или има фалшив документ, че е прекарал ковид". Такава е "присъдата" на австралийския килър Джок Полфрийман срещу сръбския тенисист Новак Джокович след екстрадирането му от държавата-континент.

В последната седмица убиецът на 20-годишния студент Андрей Монов, който бе пуснат предсрочно на свобода от затвора, не спира да громи антиваксъра, като настоява, наред със съда в Мелбърн, Джокович да бъде изгонен от турнира "Острелиън оупън" и изобщо повече да не бъде допускан от властите в Канбера на територията на Австралия. В крайна сметка Джокович се сдоби с първоначална 3-годишна забрана, но тя може да падне и по-рано, стана ясно днес. 

"Той е доказан престъпник. Този мутра манталитет, че "може да прави каквото си иска, тъй като е богат и известен" е точно същият манталитет, който унищожи Балканите. Австралия пожертва много, за да запази хората в безопасност през последната година, а Ковид Джокович се подигра с всичко, което те са направили, за да защитят болните, старите и уязвимите от смърт и хоспитализация", коментира още ултралевият Полфрийман. 

Самият той, става ясно от публикациите му, е ваксиниран, неясно къде. По последни данни килърът живее в България с приятелката си, но често пътува до Великобритания за различни телевизионни и радио участия покрай НПО-то си за затворници и антифашистките си позиции.