Джокович остава на върха в тениса заради пандемията

Спорт
12:23 - 29 Януари 2022
2473
Джокович остава на върха в тениса заради пандемията

Покрай драматичните събития с Новак Джокович, депортирането му от Австралия и анулирането на визата му сметките за световната ранглиста отидоха на заден план.

Въпреки че беше широко разпространена информацията, че Даниил Медведев ще измести сърбина от лидерската позиция, ако спечели трофея, това не е точно така, поне засега. Джокович ще продължи да бъде номер 1 в света и в понеделник (31 януари), посочва bTV.

Парадоксално е, че косвен "виновник" за това е точно коронавирусът, срещу който носителят на 20 титли от Големия шлем отказва да се ваксинира.

Джокович със сигурност ще загуби 2000 точки от актива си, тъй като не успя да защити титлата си в Мелбърн. Те обаче ще му бъдат отнети най-рано на 21 февруари.

Заради пандемията Откритото първенство на Австралия през 2021 г. се проведе от 8 до 21 февруари. Точките в световната ранглиста се актуализират седмица за седмица.

Дори Медведев да триумфира на финала, той ще остане на второ място още 3 седмици.

Сърбинът засега е заявил участие на турнира в Дубай, който започва точно на 21 февруари. Ако не се появи в друга надпревара преди това, със сигурност поне за 7 дни ще загуби лидерската позиция.