Джокович отнесе италианец за антре в Рим

Новини
17:31 - 16 Септември 2020
1625
Джокович отнесе италианец за антре в Рим

Новак Джокович постигна победа с 6:3, 6:2 над италианеца Салваторе Карузо във втория кръг на тенис турнира от сериите "Мастърс 1000" в Рим. За сърбина, който е водач в световната ранглиста и номер 1 в схемата на турнира, това бе първа среща след злополучното му дисквалифициране от Откритото първенство на САЩ.

Джокович не показа никакви колебания в играта си срещу 87-мия в света Карузо и затвори мача след 84 минути игра, реализирайки три пробива. Носителят на 17 титли от "Големия шлем" спечели подаването на Карузо за първи път в осмия гейм на мача за 5:3, а още в началото на втория сет уби всякаква интрига с нов пробив за 2:1.

В третия кръг на турнира Джокович, който е шампион в Рим за 2008, 2011, 2014 и 2015 година, може отново да играе с италианец, ако Марко Чекинато успее по-късно днес да се справи със сънародника му Филип Крайнович.

Към третия кръг на турнира продължава и хърватинът Марин Чилич, който победи неочаквано лесно белгиеца Давид Гофен с 6:2, 6:2 след едва 71 минути на корта. Чилич наниза осем аса и загуби само 3 от 26 точки при вкаран първи сервис, което натежа много сериозно в негова полза.

В следващия етап на турнира ще играе и поставеният под номер 4 Матео Беретини. Италианецът победи със 7:5, 6:1 младия аржентинец Федерика Кориа. Следващият съперник на Беретини е победителят от мача между Стефано Траваля (Италия) и Борна Чорич (Хърватия).

По-късно тази вечер на корта излиза и деветкратният шампион в Рим Рафаел Надал, който ще играе с Пабло Кареньо Буста в изцяло испански сблъсък от втория кръг.

Григор Димитров също игре днес срещу японеца Йошихито Нишиока.