Джокович през сълзи: Много тежка загуба

Спорт
13:07 - 13 Септември 2021
2143
Джокович през сълзи: Много тежка загуба

Новак Джокович не можа да сдържи сълзите в очите си след загубата на финала на US Open от Даниил Медведев. Световният №1 бе победен с 3:0 сета (6:4, 6:4, 6:4) от руснака, за който това бе първи триумф в турнири от Големия шлем.

Джокера призна надмощите но съперника си, който показа брилянтна игра и заслужено спечели в Ню Йорк: „Той беше на най-доброто си ниво, както като тенис, така и като физическа издръжливост в краката си, докато аз не си усещах краката. Нямах силата, за да повторя това, което направих в Париж срещу Циципас, за да обърна такъв неблагоприятен резултат. Разочарован съм. Знам, че можех и трябваше да се справя по-добре. Това е много тежка загуба. Но се радвам за Даниил, защото той е добро момче“.

„Искам да продължа да печеля титли от Големия шлем и да играя за страната си. Това е, което ме мотивира най-много в този момент в кариерата. Днешният ден не ми даде повече, но трябва да съм доволен от годината, която направих. Научих се да преодолявам този тип поражения, тези, които болят най-много. Ще се опитам следващия път да бъда по-силен и да си науча урока“, допълни още една от актуалните суперзвезди на тениса.

Новак Джокович се разплака на финала на US Open с Даниил Медведев. Невероятната подкрепа от трибуните разчувства сърбина и той не можа да сдържи сълите си. В последния сет при 5:4 Новак даде воля на емоциите си, породени от поведението на феновете.

Ноле поплака и по време на награждаването, когато благодари на феновете, заявявайки, че заради подкрепата им "е най-щастливият човек на света". Световният №1 добави, че ако някой заслужава титлата сега, това е Медведев.

„Искам да започна с поздравления към Даниил. Невероятен мач, невероятен турнир. Ако има някой, който заслужава тази титла от Големия шлем, това си ти. Поздравления за чудесния ти екип, вие сте едни от най-добрите в Тура, разбираме се прекрасно, желая ви още много титли от Големия шлем, сигурен съм, че ще бъдеш на тази сцена отново.

Мислех си върху двата сценария, опитвах си да си представя как ще застана пред вас и какво ще кажа. Искам да кажа, че днес, въпреки загубата, сърцето ми е изпълнено с щастие, защото вие ме накарахте да се чувствам толкова специален.

Докоснахте душата ми, никога в Ню Йорк не съм се чувствал по този начин. Обичам ви, благодаря ви за подкрепата и за всичко, което направихте за мен тази вечер. Ще се видим скоро“, заяви развълнуваният Джокович.