Джокович призова за отмяна на Аустрелиън Оупън

Условията на турнира стават все по-непоносими заради пожарите в Австралия

Спорт
15:44 - 15 Януари 2020
2279
Джокович призова за отмяна на Аустрелиън Оупън

Световният номер 2 и говорител на Асоциацията на професионалните тенисисти Новак Джокович публично призова здравето на играчите да бъде поставено на първо място и започналият турнир от Големия шлем Аустрелиън Оупън да бъде отменен при необходимост.

Условията в Мелбърн стават все по-непоносими заради бушуващите от 2 месеца пожари в Австралия. Днешните квалификации бяха отложени заради проливните дъждове. Мнозина се надяваха те да спомогнат за гасенето на пожарите и да изчистят въздуха, но според специалистите условията в следващите дни ще останат все така тежки.

Припомняме, че вчера тенисистите се оплакаха, че не могат да си поемат въздух на корта. Словенката Далия Якупович колабира на корта по време на квалификациите на първия турнир от Големия шлем за годината.

Още няколко имаха огромни проблеми с дишането, Мария Шарапова и Лаура Зигмунд прекратиха двубоя си на демонстративния турнир Куйонг Класик, съобщи „Трафик нюз”.

Организаторите бяха засипани с обвинения, че са допуснали да започнат пресявките в тези тежки условия. Те отговориха, че са се вслушали в мнението на специалистите. Тенисисти обаче призоваха за повече прозрачност в оповестяването на резултатите от измерването на чистотата на въздуха в Мелбърн.

Французинът Никола Маю постна интересна снимка в Инстаграм – с маска на лицето си и надпис: Готов за първия кръг.

Действията на организаторите на Аустрелиън Оупън влизат в откровен конфликт с тези на правителството, които съветваха гражданите в града да минимализират времето, прекарано в „задимените“ условия навън и да „избягват физическо натоварване“.