Джокович: Ще играя на US Open

Сърбинът се превръща във фаворит, след като Федерер и Надал няма да участват

Спорт
14:55 - 14 Август 2020
1412
Джокович: Ще играя на US Open

Световният №1 Новак Джокович е решил да участва на предстоящия US Open, съобщава "Ню Йорк Таймс". Сърбинът държа феновете си в напрежение доста дълго, но в крайна сметка е решил да атакува титлата на „Флашинг Медоус“.

Джокера обяви своето решение преди минути в социалните мрежи, като заяви, че решението е било трудно, но възможността да играе отново е била твърде изкушаваща.

"Много съм щастлив да обявя, че ще играя на Синсинати Мастърс и US Open тази година. Решението не беше лесно предвид всички препятствия и предизвикателства, но възможността да играя отново ме кара наистина да се вълнувам. Ще се видим скоро, Ню Йорк“ написа Джокера в Инстаграм.

Джокович е 3-кратен шампион на US Open, като последната му титла датира от 2018 г. Миналата година сърбинът достигна до 1/8-финал, където бе принуден да се оттегли заради травма.

Фактът, че най-големите му конкуренти, Роджър Федерер и Рафаел Надал, няма да участват в турнира автоматично превръща Джокера ясно изразен фаворит за титлата.

Преди прекъсването на Тура заради пандемията от Covid-19 сърбинът бе в невероятна форма, като спечели всичките си 18 мача от началото на годината. Джокович спечели титлата на Australian Open, а освен това триумфира и на ATP Cup и турнира в Дубай.