Джокович си уреди Надал на 1/2-финал в Париж

Сърбинът победи Матео Бертини на "Ролан Гарос"

Спорт
11:11 - 10 Юни 2021
1778
Джокович си уреди Надал на 1/2-финал в Париж

Водачът в схемата Новак Джокович победи деветия поставен Матео Беретини и се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Франция.

Световният номер 1 се наложи с 6:3, 6:2, 6:7(5), 7:5 и достигна 40-ия си полуфинал на турнир от Големия шлем.

Единствено Роджър Федерер има повече полуфинали от Големия шлем в кариерата си - 46.

Срещата бе прекъсната в четвъртия сет за около 20 минути заради вечерния час в Париж, наложен заради пандемията. В 23 часа местно време феновете трябваше да напуснат трибуните, което предизвика недоволството им.

 5000 души присъстваха на корт Филип Шатрие и създадоха отлична атмосфера, но след настъпването на вечерния час трябваше да си тръгнат. Някои от тях демонстративно останаха по местата си и скандираха "Платили сме, ще останем". Двамата се прибраха за кратко в съблекалните, но след напускането на зрителите срещата бе подновена.

Джокович започна ударно и спечели първите два сета с 6:3 и 6:2. Беретини намери своя ритъм в третия сет и успя да го спечели след тайбрек.

Четвъртият сет бе оспорван и се движеше гейм за гейм, като Джокович успя да направи ключов пробив в 12-ия гейм и с третия си мачбол да приключи срещата след малко повече от три часа и половина игра.

Така на полуфиналите Джокович ще срещне Рафаел Надал, който елиминира на четвъртфиналите Диего Шварцман. Двубоят ще бъде под номер 58 между Джокович и Надал, като сърбинът води с 29:28.