Джоли в ново амплоа - ще преработва стари дрехи

Тя създава нейн бранд, в който ще ангажира шивачи и занаятчии от цял свят

Новини
16:45 - 20 Май 2023
4236
Джоли в ново амплоа - ще преработва стари дрехи

Холивудската звезда Анджелина Джоли влезе в модния свят и създаде свой бранд за дрехи. Съвсем в неин стил актрисата създаде нова марка за устойчива мода, която ще позволява на клиентите да подновяват старите си дрехи. Джоли, която напоследък се изявява и като режисьор, освен това е  бивш специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците, съобщи, че този нов проект, наречен "Ателие Джоли", ще разчита на вече създадени, но неизползвани тъкани, както и на стари използвани материали.

“Ще използваме само качествени винтидж материи. Можеш да поправиш или рециклираш модела, който искаш да оживее в гардероба си, да подобриш визията му, да вдъхнеш нов живот на това, което може да е било изхвърлено, и да създадеш качествена реликва с лично значение”, обяснява Джоли на сайта на модната марка. 

По думите й целта е да създадат общност, изпълнена с креативност и вдъхновение, независимо от социално-икономическия произход на хората. “Ще наблегнем на хората, които ще участват във всяко творение."

В екипа на "Ателие Джоли" ще се включат майстори шивачи и занаятчии от цял свят, като също ще има програми за чиракуване за бежанци и други талантливи, недооценени социални групи, обясни Джоли. 

Също така клиентите ще могат да подновяват или преработват старите си дрехи - по този начин ще има по-малко отпадъци при производството на дрехите.

“Идеята произтича от моята признателност и дълбоко уважение към множеството шивачи и майстори, с които съм работила през годините, от желанието да се използват вече наличните висококачествени материали, както и неизползваните платове", каза звездата.