Джон Малкович кацна тихомълком в София

Холивудската звезда пристига у нас за актьорски каст

Култура
14:46 - 16 Април 2024
9140
Джон Малкович кацна тихомълком в София

Световноизвестният актьор, продуцент и режисьор Джон Малкович пристигна тайно у нас вчера по обяд. Той кацна на ВИП терминала на летище София и бе посрещнат от екип на Народния театър „Иван Вазов“.

Актьорът бе с един куфар, който придвижваше сам, във видимо прекрасно настроение, радващ се на слънцето и високите температури у нас, пише "Телеграф".

Малкович отново демонстрира собствения си стил, заложил на бежов панталон, блуза и елек в малко по-тъмен нюанс, шалче в същата цветова гама и червени маратонки за акцент.

На летището той получи и торбичка от Народния театър „Иван Вазов“, но така и не стана ясно какво има в нея. По всяка вероятност е подарък за големия актьор.

„Да, Малкович пристигна у нас за актьорски каст, но на този етап не бихме искали да разкриваме и коментираме повече“,

разкриха пред „Телеграф“ от екипа на Народния.

През февруари 2023 г. Джон Малкович бе у нас като актьор и игра спектакъла „В самотата на памуковите полета“ заедно с Ингеборга Дапкунайте. В края на юли същата година стана ясно, че той ще поставя на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ провокативната пиеса на Бърнард Шоу "Оръжията и човекът", която по първоначален план трябва да бъде с премиера ноември тази година. По всяка вероятност именно постановката е наложила идването на Малкович у нас, за да избере актьорите, с които иска да работи тук.