Джон Малкович влиза в трупата на Народния театър

Нещо за четене
18:21 - 19 Януари 2022
5303
Джон Малкович влиза в трупата на Народния театър

Джон Малкович ще поставя в Народния театър, съобщи ръководителят на най-голямата ни трупа Мариус Донкин по време на днешната парламентарна комисия по културата и медиите. Очаква се американският киноактьор, продуцент и режисьор от хърватски произход да се присъедини към екипа на Народния театър през 2024 г.

През 1976 г. става един от основателите на чикагския театър "Степенулф". Мести се в Ню Йорк през 1983 г. и се появява в пиесата "True West". Играе на "Бродуей" с Дъстин Хофман в "Death of a Salesman" (1984). За тази роля получава наградата "Еми", когато пиесата става телевизионен филм.

Дебютира в киното с филма "Място в сърцето" (1984), за който е номиниран за "Оскар" - за най-добра мъжка второстепенна роля. Получава номинация за "Оскар" и през 1994 г. за ролята си във филма "Под прицел" (1993), отново в същата категория.

Малкович е номиниран също за "Сателит", БАФТА, две награди "Сатурн" и три награди "Златен глобус". Други филми с негово участие са "Място в сърцето", "Империята на Слънцето", "Опасни връзки", "Желязната маска", "Развратникът".