Джонатан Прайс ще играе принц Филип в сериала "Короната"

Премиерата на четвъртия сезон се очаква по-късно през годината

Любопитно
10:37 - 14 Август 2020
291
Джонатан Прайс ще играе принц Филип в сериала "Короната"

Актьорът Джонатан Прайс ("Човекът, който уби Дон Кихот", "Игра на тронове", "Двамата папи") ще се превъплъти в образа на съпруга на кралица Елизабет II, принц Филип, в последните два сезона на хитовата поредица "Короната" на Netflix.

73-годишният Прайс ще поеме щафетата от Тобайъс Мензис, когото зрителите за последно ще видят като принц Филип в предстоящия четвърти сезон на сериала. Джонатан Прайс ще играе съпруга на кралица Елизабет във финалните пети и шести сезон на "Короната".

Актрисата Имелда Стантън пък наследява Оливия Колман в ролята на Нейно Величество, пресъздавайки късните й години. В образа на сестра й принцеса Маргарет зрителите ще видят Лесли Манвил, която ще смени Хелена Бонам Картър. Премиерата на четвъртия сезон на "Короната" се очаква по-късно през годината.

Петият и шестият сезон на поредицата ще проследят смутни периоди за британското кралско семейство – 90-те години на миналия век, белязани от събития като развода на принц Чарлз и принцеса Даяна, както и трагичната смърт на Лейди Ди в автомобилна катастрофа. Повествованието ще стигне и до началото на новия век.

В първите два сезона на "Короната" в образите на кралица Елизабет II и принц Филип се превъплътиха Клер Фой и Мат Смит.