Джони Деп съди "Сън" за клевета, че е съпруг-насилник

Актьорът на дело във вторник, заедно с бившите си приятелки Уинона Райдър и Ванеса Паради

Новини
17:00 - 02 Юли 2020
2089
Джони Деп съди "Сън" за клевета, че е съпруг-насилник

Британското правосъдие позволи на американския актьор Джони Деп да изправи пред съда таблоида "Сън" за клевета. Изданието го описа като съпруг-насилник в своя статия, след като половинката му се оплака, че е преживяла години семеен тормоз. Така актьорът има зелена светлина за съдебния процес, който ще стартира във вторник, посочва БТА.

Звездата от "Карибски пирати" заведе дело срещу британския вестник и неговия собственик "Нюз груп корпорейшън" за статия, публикувана през април 2018 година, твърдяща че той е нанесъл побой на тогавашната си съпруга, американската актриса Амбър Хърд.

Двойката премина през шумен развод в началото на 2017 година, малко повече от година след венчавката си. Тогава 34-годишната актриса се оплака от преживени "години на насилие" над нея, които били както от физическо, така и от психологическо естество. Деп отрече всичките обвинения в домашен тормоз.

Съдебният процес трябва да стартира във вторник пред Върховния съд в Лондон, като за свидетели са призовани самият Деп, както и бившите му приятелки Уинона Райдър и Ванеса Паради. Предвидено за средата на март, разглеждането на делото беше отложено заради пандемията от коронавируса и сега е предвидено да продължи няколко седмици.

До последния момент адвокатите на таблоида се опитваха да получат отхвърляне на съдебния иск за клевета от страна на правосъдието, защото според тях

Деп не бил спазил съдебно разпореждане. Според тази съдебна заповед, актьорът е трябвало да разкрие поредица от есемеси, чрез които той бил пожелал да бъде снабден с наркотици чрез свой помощник, докато пребивавал в Австралия.

След като в понеделник съдията Андрю Никол констатира, че разпореждането не е било изпълнено, той не санкционира Деп и позволи да бъде даден ход на съдебното производство във вторник.