Джонсън: Великобритания да разруши бариерите за чернокожите

Новини
19:04 - 26 Юни 2020
1548
Джонсън: Великобритания да разруши бариерите за чернокожите

Британският премиер Борис Джонсън заяви в петък, че много чернокожи, както и представители на етнически малцинства смятат, че са дискриминирани и заради това Обединеното кралство трябва да разруши тези бариери. Това предаде Reuters.

„Мисля, че проблемът, който е ясно подчертан от цялата кампания Black Lives Matter, е, че чернокожите и етническите малцинства чувстват, че пред тях и пред техния успех има бариери", отговори Джонсън на въпроса дали вярва, че има институционален расизъм в британската полиция.

"Ние трябва да съборим тези бариери. Те са неприемливи и ние трябва да се справим с този проблем“, обясни той.

Джонсън добави, че Великобритания се е променила през последното десетилетие и че трябва да се говори и за успехите в това направление.

„Това, което също трябва да правим, е да говорим за някои от невероятните истории за успех и за начина, по който нещата са се променили само през последните десет години - много повече чернокожи деца и деца от етническите малцинства отиват в най-добрите университети. Аз обаче по никакъв начин не омаловажавам чувството на неудовлетвореност и чувството за дискриминация у хората. Ние трябва да се справим с това“, заяви Джонсън.