Джордж Флойд - фалшивият герой, заради който Америка се разбунтува

Убитият от полицай чернокож зарязал жена си и с години не виждал дъщеря си

Свят
17:21 - 08 Юни 2020
8257
Джордж Флойд - фалшивият герой, заради който Америка се разбунтува

Най-могъщата страна в света се сбогува с един от най-добрите си синове. Поне така твърдят някои. "Дори президентите не ги погребват така!", възкликна американската тълпа, която продължава да жали за Джордж Флойд - убитият от полицай чернокож млад мъж. Този инцидент разтърси света, като и епидемията от коронавирус.

Златен ковчег, стотици хиляди в траур и плачещи, хиляди поклонници, искащи прошка.

Кметът на Минеаполис, с ръце на ковчега, за да не припадне от мъка или от преиграване, беше с тялото на един от "най-достойните" граждани на Америка.

Но какво се оказа? Бившата жена на Флойд ридае. И наистина за последен път. Предният "последен път" е било преди повече от 6 години, когато я изоставил заедно с 3-месечната им дъщеря. Той не е изпращал пари на бившата си жена през тези години, но горката вдовица крещи от седмици, че е останала без доходи.

И болните "от сърце" американци събраха 20 000 000 долара от дарения по света. А парите продължават да прииждат.

Масачузетският университет учреди стипендия "Джордж Флойд". Ех, ако този "съпруг-учен" можеше поне да чете... Но това не го учат в затворите.

Ако събитията продължават да се развиват с това темпо, нищо чудно скоро и Нобеловата награда да бъде прекръстена на негово име.

Великият Джордж Флойд беше съден и гниеше в затворите за разпространение на наркотици, за въоръжени грабежи, като при последния опрял пистолет в корема, на бременна жена и "поискал" парите й. При взетата кръвна проба са открити наркотици.

Е, това е националният герой на Америка в ХХI век.

Случаят на Флойд живее и расте лавинообразно. Масовите грабежи и насилие, в знак на уважение и мъка към Джордж, продължават. И то в най-красивите райони на различни градове, включително Ню Йорк и Лос Анджелис.

Загинаха 89 полицаи. 17-годишно момиче беше изнасилено, стотици изгорели коли по пустеещи улици, площади, паркове...

Кандидатът за президент на САЩ - Джо Байдън, също падна на колене. Не можа да се сдържи, имаше нужда от помощ пред стотици хиляди.

Тези тъжни факти изобщо не са за подценяване, защото неправилно създадените герои, ще създадат неправилни форми на подражание. А това до нищо добро няма да доведе.

А това си е чиста проба провокация, създадена от интелигентни и разумни, които вменяват на хората, че такива "герои" трябва да бъдат уважавани и почитани за в бъдеще.