Джордж Мартин обеща: „Ветровете на зимата” излиза през юли 2020-а

Актуални новини
17:40 - 15 Юли 2019
2428
Джордж Мартин обеща: „Ветровете на зимата” излиза през юли 2020-а

Създателят на „Песен за огън и лед“ Джордж Р.Р. Мартин обеща, че поредната книга от поредицата – „Ветровете на зимата”, ще е готова след една година. Макар че може би все по-малко хора му вярват, творецът на фентъзи епоса зарадва феновете си.

Той обеща, че шестата книга ще бъде завършена до юли 2020 година. Проблемът обаче е, че американският писател и преди е правил подобни обещания, но напразно.

„Песен за огън и лед“ е поредицата, вдъхновила един от най-успешните сериали в историята на телевизията – „Игра на тронове“. В един момент обаче шоуто на HBO изпревари книгите, което и доведе до сериозен спад в качеството на неговия сюжет.

За последно Джордж Р.Р. Мартин издаде петата книга от сагата – „Танц с дракони“, през 2011 година. По план цялата сага трябва да бъде в седем книги. След „Ветровете на зимата“, която предстои, Мартин следва да завърши историята с финалната „Мечта за пролет“.

За да му помогнат да завърши следващата книга, от авиолиниите на Нова Зеландия дори предложиха на Мартин да го „закарат“ до красивата островна страна, където той да се отдаде на творчество. Самият той призна, че е трогнат от жеста, но с шега обясни, че бил твърде разсеян от красотата на Нова Зеландия, за да довърши книгата.

Американецът все пак потвърди, че през лятото на следващата година ще бъде в Нова Зеландия, за да присъства на тамошната конвенция на научната фантастика. Той дори обеща, че дотогава ще е завършил „Ветровете на зимата“.

„Ще ви кажа това – ако нямам „Ветровете на зимата“ в ръка, когато пристигна в Нова Зеландия, имате моето написано съгласие да ме затворите в малка кабина на Белия остров, гледаща към това езеро от сярна киселина, докато съм готов.“

Конвенцията в Нова Зеландия ще се проведе в периода между 29 юли и 2 август 2020 година, тъй че остава да почакаме.