Джорджа Мелони: Научих английски от Майкъл Джексън

Исках да стана певица, но пея ужасно, заяви премиерката

Шоу
17:04 - 28 Февруари 2024
1765
Джорджа Мелони: Научих английски от Майкъл Джексън

"Знам, че се очаква от мен да изнеса „лека" реч, ама аз не бях „лека" когато бях на 15 години, а какво остава сега, след 16 месеца начело на правителството". Така се обърна към Асоциацията на чуждите журналисти в Италия премиерът Джорджа Мелони по време на вечерята си с тях в Рим.

„Освен това ме каните в деня, в който загубихме изборите в Сардиния, а на всичкото отгоре започнах и Великденските пости, така че не мога да удавя недоволството си в алкохол", каза лидерката на партията „Италиански братя".

Джорджа Мелони сподели и кои са нереализираните й мечти в живота: „Исках да стана певица, но пея фалшиво. Исках да играя в Националния отбор по волейбол, но съм джудже. Исках да се запозная с Майкъл Джексън, но той умря твърде рано. Но Майкъл Джексън ме научи на английски. Не всички знаят, че съм го научила, защото неговите песни са ми страст, но исках да разбера какво казват текстовете им. А това ми помогна във външната политика", допълни Мелони. 

Тя се впусна и в други откровения пред десетките чуждестранни кореспонденти, присъстващи на вечерята. „Един мой сътрудник казва, че мотото му е,че всички ще умрем. Аз не съм оптимистка по натура, виждам винаги чашата полупразна. Но като се има предвид, че си представям винаги най-лошите възможни сценарии, и обикновено съдбата винаги е по-щедра, после съм в състояние да се справя и с всички останали сценарии, защото вече съм предвидила най-лошите."

Мелони обаче казва, че „никога не трябва да се подценява потенциалната лошотия у добрия, който е принуден да бъде лош". Най-много премиерката се гневи на липсата на лоялност, на унижението и когато губи на „бурако" (вид игра на карти – бел.а.)

Мелони отказа да танцува след вечерята въпреки поканата на журналистите, защото не е „точно нейният ден за това", но благодари за хубавите „пожелания", като се има предвид, „че ме поканихте на вечерята и че чак сега ми казахте, че два дни след вечерята с вас на Марио Драги (предишният премиер – бел.а.), неговото правителство падна и че сте му донесли „лош късмет". „Ще направя всичко възможно да се отдалеча от тази зала, колкото се може по-бързо", допълни с ирония Мелони. 
 
Tя спомена в речта си и покойния Силвио Берлускони, като се има предвид, че сградата в центъра на столицата, където навремето се намираше неговото римско седалище на улица „Плебишито", ще бъде новото седалище на Асоциацията на чуждите журналисти. „Пожелавам ви добър късмет в новото седалище и не знам какво мисли там горе Силвио Берлускони за факта, че тази „банда комунисти", както ви наричаше, ще се премести в Палацо Грациоли, но това е животът".

Мелони определи себе си като човек, който е прекарал две трети от живота си в политическа ангажираност и че никога не е очаквала да стигне там, където е сега. „Стигнах може би точно заради това. Не обичам да се намирам на това място и може би именно поради тази причина ще се задържа повече от другите".