Джорджо Армани дава пари на 4 болници

Свят
15:47 - 11 Март 2020
2483
Джорджо Армани дава пари на 4 болници

Джорджо Армани е направил дарение на 4 болници. Според информация на италианските медии, той е отделил 1,25 милиона евро, които те да използват за борба с коронавируса в родната му страна.

Парите, които той дава от името на своя моден бранд, ще отидат за три болници в Милано, както и за една в Рим.

Заради разпространението на коронавируса, цяла Италия е под карантина. Броят на жертвите в страната скочи до 463, което наложи извънредни мерки от 10 март.

Armani, както и други марки, търпят огромни загуби поради разпространението на коронавируса в различни страни. Въпреки това, Джорджо Армани, чиито приходи за 2018-а възлизат на 2 милиарда евро, е решил да не пести средства, за да помогне на здравните власти в Италия.

Шоуто на Armani в Дубай, което трябваше да се състои през април, бе отменено заради мерките за сигурност, взети след появата на коронавируса. От бранда ще изчакат известно време, за да решат кога ще открият магазина си в един от най-големите молове в града.

Други брандове също подкрепиха мерките за борба срещу COVID-19 по един или друг начин. Сред тях са „Bulgari“, „Versache“, както и компанията „LVMH“, която е отделила 2,3 милиона долара. От своя страна „Kering“ смята да дари 1,08 милиона.