Джошуа: Искам Кобрата!

Британецът ще се бие с Пулев, ако спечели реванша с Анди Руис

Спорт
11:58 - 16 Ноември 2019
11913
Джошуа: Искам Кобрата!

Британският боксьор Антъни Джошуа е решил да защити титлата на IBF срещу претендента Кубрат Пулев, ако успее да си върне поясите на 7 декември срещу Анди Руис. Това твърди боксовият сайт boxingnews24.com. Проблемът е, че IBF и WBO ще постановят задължителни защити по едно и също време след мача между Джошуа и Руис, което означава, че шампионът ще трябва да оваканти една от двете титли и да се бие за другата.

Британецът предпочита да се бие с Кобрата и да оваканти титлата на WBO, за която претендент е украинецът Олександър Усик. Ако Руис спечели, той ще се бие с Усик, твърди още сайтът. Най-лошият сценарий за Пулев би бил ако победителят от мача Джошуа – Руис реши да оваканти пояса на IBF. При това положение Кобрата ще трябва да се бие за титлата на организацията със следващия в ранглистата – вероятно Адам Ковначки.

Следващият мач на Кубрат Пулев ще бъде за световната титла на IBF срещу Джошуа или Руис. Ако победителят от двубоя на 7 декември реши да не се бие с Пулев, следващият мач на Кубрат Пулев ще бъде за вакантната титла на IBF, твърдят от промоутърската компания на Кобрата Топ Ранк.

Кубрат трябваше да се бие с Джошуа за титлата на 28 октомври, 2017 година, но се контузи и отказа мача. Тогава българинът загуби милиони, припомня boxingnews24.com. Сега му се отваря нов шанс, но разбира се, не е изключен и трети вариант - да се изправи срещу Анди Руис, завършва сайтът.