Джошуа обяви : Задава се мач с Кобрата през 2020 г.

Срещата ще се проведе в края на март

Бокс
07:27 - 29 Март 2019
4316
Джошуа обяви: Задава се мач с Кобрата през 2020 г.

Мачът, който всеки български фен на бокса очакваше през 2017 г., става все по-вероятен за 2020 г. В него българската звезда на професионалния ринг Кубрат Пулев ще се бори за световната титла във версия IBF с хегемона в тежка категория Антъни Джошуа. 

Новината беше обявена от личния импресарио на британеца Еди Хърн. Българинът е задължителен претендент в тази версия и може да загуби този статут единствено при поражение в някой от следващите си мачове до провеждането на сблъсъка. 

Хърн коментира какви са плановете на клиента му за предстоящите около 12 месеца след боя му с Джарел Милър на 1 юни в "Медисън Скуеър Гардън". Надеждите в лагера на Джошуа са да има обединителен мач за всички световни титли с Дионтей Уайлдър през ноември. 

Такъв обаче е просто невъзможен, защото американецът подписа договор с конкурентна телевизия и няма как да направи отстъпление от него, за да се бие с голямото име в момента в тежка категория. Затова Джошуа се очаква да проведе две защити на световните си титли. 

Първата от тях ще е във версия WBO и ще е с украинеца Олександър Усик, като се очаква да се проведе през ноември тази година, само ако не се уреди мач с Уайлдър, каквито са 99.9% от очакванията. След това идва ред и на втората защита, която ще е с Пулев и е гласена за началото на 2020 г. 

Засега Хърн не дава конкретен срок за такъв мач, но се очаква той да е в края на март или началото на април. Така че на практика може да започне обратното отброяване на мач на Кобрата за световната титла на Антъни Джошуа. 

Интересното е, че в лагера на британеца изобщо не са притеснени от извънспортните проблеми на Пулев, който сега е подложен на шокиращ съдебен процес и репортерката Джени Суши иска да му вземе боксовия лиценз за една целувка. Така че по всичко изглежда, че мач ще има, стига дотогава Кобрата да записва само победи на ринга.