Judas Priest пуснаха бруталната си нова песен "Panic Attack", легендите тръгват на турне догодина

Метъл боговете ще бъдат в компанията на Saxon и Uriah Heep

Новини
22:00 - 15 Октомври 2023
4390
Judas Priest пуснаха бруталната си нова песен "Panic Attack", легендите тръгват на турне догодина

Judas Priest обявиха поредица от дати за турне през 2024 г. в Европа. The Metal Masters Tour започва на 24 март 2024 г. във Festhalle във Франкфурт, Германия и завършва на 8 април 2024 г. в Zenith в Париж, Франция.

Специални гости на турнето ще бъдат Saxon и Uriah Heep на избрани дати. Фил Кембъл и The Bastard Sons ще свирят на концерта на Mediolanum Forum в Милано, Италия, на 6 април.

Вижте пълния маршрут на турнето:

11 март - DVD Hydra, Глазгоу, Великобритания*+

13 март - First Direct Arena, Лийдс, Великобритания*+

15 март - 3 Arena, Дъблин, Ирландия*+

17 март - Международен център Борнемут, Борнемут, Великобритания*+

19 март - Бирмингам Resorts World Arena - Бирмингам, Великобритания*+

21 март - Лондон DVD Arena Wembley, Лондон, Великобритания*+

24 март, - Festhalle, Франкфурт, Германия*+

25 март - Olympiahalle, Мюнхен, Германия*+

27 март - Westfallenhalle, Дортмунд, Германия+

29 март - 02 Арена, Прага, Чехия*+

30 март - Tauron Arena, Краков, Полша*+

1 април - Stadthalle, Виена, Австрия*+

3 април - St Jakobshalle, Базел, Швейцария*+

5 април - зала "Тони-Гарние", Лион, Франция*

6 април - Форум Медиоланум, Милано, Италия*0

8 април - Zenith, Париж, Франция*

С определените символи са отбелязани:

* със Saxon

+ с Uriah Heep

0 с Phil Campbell and The Bastard Sons

В същото време Judas Priest представиха нова песен "Panic Attack", а предстоящият албум на групата "Invincible Shield" ще се появи на пазара следващата пролет.

Парчето е водещият сингъл от предстоящия им албум "Непобедим щит". Групата обяви официално записа по време на живото си изпълнение на Power Trip в събота, 7 октомври, в Индио, Калифорния. Съобщава се, че албумът ще бъде последният им студиен опит.

Предстоящият деветнадесети студиен албум на Judas Priest ще се появи на 8 март 2024 г. чрез дългогодишния лейбъл на групата - Epic Records. Той ще бъде наличен на CD, две винилови издания с алтернативни обложки, касета и много готин изтъркан 7″ винил в бутлегов стил.

Групата е подготвила няколко пакета, които комбинират различни варианти на новия запис. Някои пакети включват специална тениска с надпис Invincible Shield, качулка или винилова обложка на кораба. Пакетите ще съдържат три ексклузивни бонус песни. В допълнение към физическите версии, албумът ще бъде достъпен и за дигитално изтегляне и стрийминг.

Съобщава се, че току-що приключилата с честването на 50-годишнината си група работи по нова музика от известно време насам. През 2018 г. те издадоха своя прочут албум Firepower. Записът е най-големият комерсиален успех на групата, като се класира на 5-то място в класациите за албуми на Обединеното кралство и Billboard 200, както и на 1-во място в класацията за най-добри хард рок албуми на Billboard.

За Firepower Judas Priest се събират отново с продуцента Том Алъм (Black Sabbath, Def Leppard, Krokus), който за последно продуцира албума на групата от 1988 г. Ram It Down. Записът е копродуциран от Анди Снийп, който ще влезе в ролята на китарист на турнето на групата.

Дългогодишният член на групата Глен Типтън се оттегля от турнетата, след като разкрива диагнозата си паркинсон, само един месец преди издаването на албума. Типтън е съавтор на всички песни в "Firepower". След забавянето поради пандемията COVID-19 Judas Priest правят непрестанни турнета, за да отпразнуват успеха на Firepower и петте десетилетия хеви метъл на групата.