Judas Priest записаха първите акорди на новия си албум (ВИДЕО)

Барабани, китари и бас вече са готови в звукозаписното студио

Култура
14:29 - 28 Септември 2022
2915
Judas Priest записаха първите акорди на новия си албум (ВИДЕО)

Китаристът на Judas Priest Ричи Фокнър заяви, че групата е подготвила нов студиен албум. Музикантът разказа за напредъка на групата в работата по продължението на албума "Firepower" от 2018 г.

"Опитваме се да го завършим. Първата пречка беше пандемията, защото не можахме да се съберем и да го направим като група. А когато ограниченията, свързани с пандемията, отпаднаха, тогава можехме да тръгнем на турне. Така че следващото препятствие, ако искате да го наречете така, беше турнето. Така че трябваше да излезем на турне и да записваме парчета между турнетата. И така, имаме готови барабани, китари, бас", каза Фокнър.

"Мисля, че основното, което трябва да направим сега, са вокалите. Предстои ни американската част от турнето, така че Роб Халфорд трябва да пази гласа си и да го използва пестеливо преди това. Така че може би след това. Искам да кажа, че имаме дати в САЩ и Южна Америка, което ще ни отведе чак до декември. Така че може би през Новата година ще можем да започнем да работим по вокалите", призна китаристът.

По отношение на това кога феновете могат да очакват издаването на следващия албум на Judas Priest, Ричи каза: "В началото на годината. Винаги е трудно да се говори за срокове, защото, както знаем, нещата се променят.

Но Роб винаги казва: "Ще стане, когато стане". На този етап от кариерата на групата няма смисъл да се бърза. Но това се случва - работим по него и то се случва. И използваме времето, с което разполагаме. В днешно време също не са ни нужни 18 месеца в студио с площ 10 000 квадратни метра във Фиджи, за да направим запис.

Начинът, по който се развиват нещата в наши дни, ни позволява да го правим по много по-икономичен начин. Така че използваме технологиите и всичко това работи за нас, за да можем да го направим по най-добрия възможен начин и да го издадем, когато можем. Но това ще стане, когато стане."

Новият албум ще звучи много солидно, много уверено.

"Знам, че хората обичат тези неща в социалните мрежи, но това не е "Firepower 2"; това е различно нещо. Някои хора може да го харесат, други да го намразят. Когато четеш социалните мрежи, хората четат такива коментари и веднага знаят как звучи албумът. Не знам как го правят. Но всичко е добре. Това означава, че те са инвестирали в Priest и са инвестирали в новата музика", допълни Фокнър.

Преди повече от година Роб Халфорд потвърди, че следващият албум на Judas Priest отново ще работи с продуцентския екип "Firepower", състоящ се от Анди Снейп, Том Алъм и Майк Екзитър.