JYSK инвестира още €12 милиона в базата си в Божурище

Датската мебелна верига планира да отвори нови седем магазина в България през 2022 г.

Новини
12:27 - 01 Февруари 2022
4814
JYSK инвестира още €12 милиона в базата си в Божурище

Датската верига JYSK обяви, че инвестира €12 милиона за разширяването на своя дистрибуционен център в Божурище. От компанията за мебели и стоки за дома очакват обновената база да е готова до ноември тази година.

Новата зона ще способства разширението на дейността на JYSK както в България, така и в останалите страни от Балканския регион, включително Турция. Именно там предстои откриването на първия магазин през април 2023 година.

Логистична зона ще отвори нови работни места, а JYSK планира и поне 7 нови магазина в България през 2022 г.

"Стартирането на строителните дейности по разширяването на JYSK ДЦБ е важен ден за компанията, защото показва капацитета и желанието на JYSK да надгражда развитието на компанията в България и региона, но да допринася за икономическото развитие и на страната", заяви Венцислав Чавдаров - логистичен директор Балкани, JYSK ДЦБ.

Новата складова част ще се използва за съхранение, пакетиране, подготовка и експедиция на стокови пратки от продуктовата гама на JYSK.

От датската компания казват, че инвестицията у нас потвърждава фокуса им върху развитие и растеж в България, развитие на икономиката и подобряване и оптимизиране на веригата на доставки.

С общата си инвестиция от над 107 милиона за изграждането на Дистрибуционния Център Божурище, JYSK бе отличена и с престижната награда "Инвеститор на годината 2018".

Датската верига откри един от най-големите си дистрибуционни центрове в България през септември 2019 година. Базата, намираща се в индустриална зона "Божурище", обслужва пазарите в Югоизточна Европа.