Качински на война с гей парадите

Консерваторът сравни гейовете с комунистите

Актуални новини
20:00 - 18 Август 2019
3055
Качински на война с гей парадите

Полша не бива да се поддава на "пътуващия театър" на гей прайдовете, заяви днес лидерът на управляващата в Полша консервативна партия "Право и справедливост" (ПиС) Ярослав Качински в момент, когато католическа Полша се готви за парламентарните избори на 13 октомври, съобщи Ройтерс.

За ПиС правата на ЛГБТ общността са основна тема на предизборната кампания и хората с различна сексуална ориентация са представяни като носители на опасна западна идея, която подкопава традиционните католически ценности. "Тази офанзива, този пътуващ театър, който се играе в различни градове, за да се провокира, а после да се плаче. . . че "ние сме пострадали", това трябва да бъде разобличено и отхвърлено" , каза лидерът на ПиС на предизборно събитие в град Сталова Воля, наречено "семен пикник". За да се регулират тези неща, трябва да се прилага законът, каза Качински, без да уточни какво има предвид.


Той заяви, че е благодарен на полския епископ Марек Йендрашевски, който този месец каза, имайки предвид комунистическите управници, че Полша преди е била нападната от "червената зараза", а сега е нападната от "зараза в цветовете на дъгата" на гей активистите.