Кацнали от М илано: В Италия паника няма, суматохата е тук

Новини
07:55 - 26 Февруари 2020
5074
Кацнали от Милано: В Италия паника няма, суматохата е тук

Самолет от Милано кацна снощи на летище "София", като повечето пътници са се прибирали от екскурзия, съобщи БНТ. Пасажерите обясниха, че в Италия няма паника, всичко е спокойно, взети са нужните мерки. Хората обаче са подразнени от процедурите на родна земя - проверки, декларации и препоръки.

„Ходихме на екскурзия със съпругата ми. Хората са доста спокойни. Нямаше доста хора с маски, но това си го обясняваме заради липсата им аптеките.", обясни наш сънародник, слязъл от самолета. Човекът обясни, че ще спазят карантината от 14 дни и няма да се виждат с малката си дъщеря, макар че нямат симптоми на коронавирус. 

„Ситуацията в Милано е напълно спокойна. Има създадена стриктна организация, хората 1 самолет за 2-3 минути го обработват. Стоят няколко човека с термометри, мерят им температурата. Абсолютно никаква паника няма там. Паниката е на Летище София.", обясниха хората.

Един служител от ВМА предполагам с един термометър обработва цял самолет с хора, като хората с малки деца стоят отвънка на студа“, разказа друг.