Къде е 4-тата от Великите пирамиди в Гиза ?

Описана е през 18 век

Мистика
17:10 - 14 Юли 2023
4742
Къде е 4-тата от Великите пирамиди в Гиза?

Великите пирамиди не без основание се смятат за чудо на света. Човечеството се възхищава на тяхната хилядолетна история и невероятно архитектурно съвършенство, както и на неразгаданите тайни, които крият тези древни паметници. Трите основни пирамиди в Гиза се наричат ​​Велики. Все още се смята, че са били гробници - на фараоните Хеопс, Микерин и Хефрен.

Твърди се, че съществуват доказателства за още една, четвърта Велика пирамида. За това пише изтъкнатият датски изследовател и военноморски капитан Фредерик Норден. В своите писания той твърди, че е видял четвъртата със собствените си очи. През 1737-1738 г. по молба на краля на Дания Кристиан V, той отива в Судан. По време на това пътуване капитанът минава през територията на Египет. Прави много бележки и скици за паметниците на древната египетска архитектура. Цялата тази информация е внимателно събрана след смъртта му и публикувана посмъртно под формата на книга „Пътешествия в Египет и Нубия“.

Според Норден четвъртата Велика пирамида е направена от черен камък, който има същата висока якост като гранита. Фредерик пише, че основните пирамиди се намират на югоизток и изток от Гиза и има точно четири от тях. Наблизо са подредени малки пирамиди, които не означават нищо в сравнение с Великите. Черната пирамида според Норден е имала височина повече от 150 метра. Вътре в нея не е имало гробници и храмове, но този паметник е важен с други свои характеристики.

На самия връх на четвъртата пирамида имало колосален камък с форма на куб, който може би някога е служил като пиедестал. Датчанинът обаче не е сигурен в това и напълно признава, че този камък може да бил самостоятелна статуя. Самата пирамида била направена от някакъв черен гранит, но строителният материал за нейния връх, поддържащ мистериозния куб, бил от камък с по-светъл жълтеникав оттенък. Черната Велика пирамида се намирала на запад от останалите три и образувала права линия с тях.

Други изследователи също говорят за Голямата черна пирамида. Египтолозите и представителите на официалната наука отказват да признаят това и напълно отричат ​​съществуването на такъв паметник. Световната общност лесно вярва на тези думи, тъй като четвъртата пирамида наистина я няма никъде. Няма и фрагменти, които би трябвало да са останали от нея.

Големият въпрос е къде е Черната пирамида и как е изчезнала тя, ако наистина е съществувала?!