Къде е Първата дама? Радев пак е в странство без нея (СНИМКИ)

Президентът бистри балканската политика с гръцката си колежка

Свят
17:48 - 14 Октомври 2020
4194
Къде е Първата дама? Радев пак е в странство без нея (СНИМКИ)

Президентът Румен Радев е в Атина, където се срещна с гръцкия си колега Екатерини Сакеларопулу и с министър-председателя Кириакос Мицотакис.

"България и Гърция са не само ос на стабилност, но и пример, че на Балканите може да има мир, добросъседство и ползотворно сътрудничество. Общ е интересът от насърчаване на взаимните инвестиции и икономическия обмен. Борбата с нелегалната миграция, противодействието на тероризма и преодоляването на предизвикателствата пред сигурността в нашия регион изискват единен европейски подход, основан на солидарност и споделени ценности", каза Радев при визитата си. 

Той и гръцките политици са обсъдили необходимите условия и реформи за модернизация и привличане на стратегически инвеститори. Решението на Майкрософт да инвестира 1 млрд. долара в Гърция за създаването на регионален център на данни е показателно какво може да се постигне в тази насока, отбеляза Радев.

"Очаква се през следващите години тази инвестиция да стимулира разкриването на десетки хиляди работни места и се надявам, че партньорството между двете държави в областта на информационните технологии и дигитализацията ще продължи да се задълбочава", добави той.

А от публикуваните снимки от прессекретатирата на държавния глава се вижда, че за пореден път той е на официална визита в чужда страна без да е съпроводен от съпругата си Десислава Радева. Първата дама се появи на фотос с президента от месеци насам на сватбата на сина на вицето му Илияна Йотова в Правец, който предизвика тежка полемика сред симпатизантите на БСП. Там Радеви бяха заснети в компанията на бизнесмена Георги Гергов и неговата съпруга.