Къде е регистърът за ваксините, проф. Ангелов?

И първият работен ден от март мина без електронното записване

Общество
15:58 - 01 Март 2021
3626
Къде е регистърът за ваксините, проф. Ангелов?

Електронният регистър за записване на час, място и вид ваксина срещу COVID-19 явно е забуксувал между Министерството на здравеопазването и Информационно обслужване, установи проверка на Lupa.bg. 

Широко рекламираният от здравния министър проф. Костадин Ангелов дигитален път за желаещите да се имунизират, който трябваше да е тръгнал по негови думи до края на февруари, все още не е достъпен, а страницата, на която би трябвало да се появи в сайта coronavirus.bg, не работи. 

"Електронен регистър на желаещите да се ваксинират български граждани ще бъде готов до края на февруари. Това докладва министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на работното съвещание, свикано от премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба". Прессъобщението е от отпреди точно 1 месец. 

И досега лични лекари пък се оплакват, че не могат да "свалят" сертификата на онези свои пациенти, които вече са ваксинирани с втората доза. А достъпът до електронното досие става само с квалифициран електронен подпис, търговията за който върви на пълни обороти в последните седмици.