Къде гласуваме на 11 юли? (интерактивна карта)

Политика
21:42 - 24 Юни 2021
2700
Къде гласуваме на 11 юли? (интерактивна карта)

Ако живеете в чужбина или планирате да сте извън България в деня на изборите на 11 юли, можете да гласувате в някоя от стотиците секции по света. Може да откриете на тази интерактивна карта къде вече има одобрени секции.

Важно е също да знаете, че това са одобрените досега места от ЦИК. При липса на желаещи за членове на секционна избирателна комисия или помещение, секция може и да няма. Но със сигурност пък ще има нови секции. Информацията ще бъде актуализирана и тук.

В деня на изборите е достатъчно да изберете най-близката до вас секция и да поискате упътвания. След това навигацията ще ви заведе до секцията.

Министерството на външните обяви, че за изборите на 11 юли българите в чужбина ще могат да гласуват в 784 секци. На предишните избори на 4 април избирателните секции извън страната бяха 464.

Първоначално автоматично бяха открити 568 секции. Те са на местата, където през последните 5 години са се провели избори и са гласували поне 100 души.

Допълнителни секции са отворени и в градовете, където най-малко 40 души са подали заявление за гласуване и се намерят доброволци и помещение за секционна избирателна комисия.

Картата ще бъде актуализирана при одобряването на нови секции извън страната и обявяване на адресите им.

Картата ТУК