Кадиев сравни протеста с личния си провал "Иванчева"

Важна била не само победата, но и ноу-хауто за управление след това

Политика
15:45 - 11 Септември 2020
3709
Кадиев сравни протеста с личния си провал "Иванчева"

Бившият червен депутат и общинар Георги Кадиев сравни протеста и изхода от него с личния си провал с екс кметицата на "Младост" Десислава Иванчева. 

Той даде за пример учредяването на инициативния комитет против застрояването на столичния район преди 4 години и как с него шепа хора са победили мастодонт като ГЕРБ, но след това са се провалили с управлението. И призова много внимателно да се премисли какво ще се случи след оставката на правителството на Бойко Борисов по същата причина. 

Припомняме, че след кратък мандат начело на "Младост" Десислава Иванчева, издигната и подкрепена от Кадиев, бе задържана с рушвет и подведена под съдебна отговорност. Още тогава бившият депутат се разграничи от нея. 

Ето какво написа Кадиев днес: 

"Преди 4 години бе началото на "Отмъщението Младост". Инициативен комитет от протестиращи граждани, подкрепен от политици, в битка срещу корумпираното управление на ГЕРБ в район "Младост" и в София.
Днес един от комитета е подсъдим, друг емигрира в Лондон, трети се отдалечи и преподава във ВИАС, някои преминаха в други партии, повечето се отвратиха и от политиката, и от гражданското начало. Появи се дори някакъв дубликат на инициативния комитет. Беше добър опит.

Показахме как граждани, с помощта на политици, могат да победят мастодонт като ГЕРБ. Без особено много пари и медии, но с кауза и енергия. Завърши лошо. Показахме, че само да знаеш как да победиш не е достатъчно. Трябва да знаеш как да управляваш добре, което не се случи. Това всъщност е най-важният извод, който си направих. И това ми липсва най-много в днешните протести. Оставка на Борисов и Гешев не е достатъчна, ако не знаем какво искаме и към какво се стремим след това".