Кафене във Флоренция отнесе 1000 евро глоба заради скъпо кафе

Собственикът на заведението заяви, че е готов да плати за грешките си

Новини
13:14 - 19 Май 2022
1213
Кафене във Флоренция отнесе 1000 евро глоба заради скъпо кафе

На кафене във Флоренция е наложена глоба от 1000 евро, след като разгневен клиент се обадил в полицията, за да се оплаче от цената на горещата напитка, предаде БГНЕС.

Популярното кафене във Флоренция е било наказано за това, че не е посочило цената за чаша кафе на щанда си, съобщи Евронюз. Един от клиентите се е обадил в местната полиция раздразнен, че чаша кафе без кофеин струва 2 евро. Според кафенето, въпросният сорт кафе произхожда от мексиканска плантация и е било „приготвено с голямо внимание от баристите“.

Собственикът на заведението заяви, че е готов да плати за грешките си, но разкритикува закона и глобата, като заяви, че цената е била изписана в дигиталното меню.

„Смятам, че при всичко, което се сервира в баровете днес, този закон е толкова абсурден и трябва да бъде променен, защото в противен случай 99,9% от баровете и ресторантите лесно биха сгрешили“, написа Франческо Санапо във Фейсбук.

Кафе-барът е добре познат в тосканския град и е печелил няколко конкурса за приготвяне на кафе. В Италия средната цена на едно еспресо е около 1 евро, въпреки че много барове тази година увеличиха цените.