Кафява "вода" като диария тече от чешмата на елитно училище (видео)

Ученици от Балетното училище в София написаха протестна петиция

Актуални новини
14:35 - 21 Декември 2019 (обновена)
5420
Кафява "вода" като диария тече от чешмата на елитно училище (видео)

Националното училище за танцово изкуство в София (популярно още и като балетното училище) има сериозен проблем с водата, става ясно от редица публикации на негови питомци в социалните мрежи. От чешмите на елитното училище от няколко дни тече гнусна кафява течност, която не става нито за пиене, нито за миене.

Проблемът засега е отразен в петиция, адресирана до ръководството на училището и Министерството на културата. Все още няма реакции от тяхна страна. Текстът на петицията, озаглавена „Чиста вода за Националното Училище за Танцово Изкуство“ гласи:

„Целият човешки организъм се състои от сериозен процент вода (при новородено – 86% и при възрастен – 50%), затова употребата на достатъчно количество е един от най-важните приоритети при човека. Много важно за водата, която се употребява за пиене и приготвяне на храната, е тя да е чиста. Както е казал по свое време Луи Пастьор, „80% от болестите ги изпиваме”. Доброкачествената питейна вода укрепва здравето и възпрепятства възникването на много заболявания. Диетелозите смятат, че чистата питейна вода е най-важният продукт в храненето. Но тук може да видите какво е качеството на водата в Националното училище за танцово изкуство. Какво е качеството на водата, която учениците на училището приемат ежедневно. Очакваме отговори от ръководството на училището и Министерството на културата“.

Призивът е придружен от видео, което показва как изглежда водата, която тече от чешмите в танцовата школа.