Как да имаме хубав тен?

За да се радваме на красивия вид на кожата си, трябва да въведем подходящи грижи и принципите на здравословния начин на живот

Стил
16:28 - 15 Август 2024
1004
Как да имаме хубав тен?

Много хора искат да направят хубав тен на кожата, особено през лятото, но продължителното излагане на слънце има различни рискове, включително рак на кожата. Дори когато използвате слънцезащитен крем, продължителното излагането на слънце не е безопасно. Ако искате да се сдобиете с идеален тен достоен за завиждане, можете да намалите рисковете, като не седите дълго на жаркото слънце.

За да се радваме на красивия вид на кожата си, трябва да въведем подходящи грижи и принципите на здравословния начин на живот. Ще видим ефекта върху кожата веднага!

Какво да направим, за да изглежда кожата ни свежа, здрава - просто красива? Трябва да се грижите за кожата си всеки ден и да спазвате най-важните правила за грижа, препоръчани от експертите. Ето най-важните от тях: 

Ежедневно, задълбочено почистване на кожата сутрин и вечер - само чистата кожа ще абсорбира активните вещества от следващите стъпки на грижа. Можете да изберете двустепенното почистване на кожата, което корейските жени обичат. 

Защита срещу UV лъчение - използвайте слънцезащитен крем със SPF 50 през цялата година, също и в облачни дни. Кожата ви ще ви благодари за това след много години.

Home SPA веднъж седмично – първо правете ензимен пилинг, който ще отпуши мастните жлези и ще се отървете от мъртвата кожа, а след това нанесете маска, съобразена със състоянието и нуждите на кожата ви, която има високи концентрации на активни вещества. Това е допълнителна стъпка, която ще ви позволи да подобрите ежедневната си грижа.

Овлажняване - всяка кожа се нуждае от хидратация, независимо дали е суха, мазна или склонна към акне! Не забравяйте за тази стъпка и инвестирайте в ежедневен овлажняващ крем, например с хиалуронова киселина.

Често забравяме, че освен козметиката , редица други фактори влияят на външния вид на кожата ни. Ние се фокусираме върху грижите, често не се интересуваме от основните неща: сън и регенерация, физическа активност или диета. И без тях дори най-скъпата козметика няма да направи много! Ето 10 стъпки към красив тен , които трябва да бъдат представени незабавно.

След един ден от диетата, ние няма да свалим излишни килограми, както - след еднократна употреба на козметика кожата ни няма да се промени магически. Ключът е редовността – ежедневно, щателно, но нежно почистване на кожата сутрин и вечер, съчетано с овлажняване и фотозащита.

Разнообразната диета, богата на зеленчуци, плодове, риба, яйца, постно месо, бобови растения и семена, е богата на витамини, минерали и антиоксиданти. Те са отговорни за здравия и сияен тен!

Тялото ни (и следователно кожата) се състои от 60-70% вода, поради което питейната вода е толкова важна. Кожата, овлажнена отвътре, ще бъде мека, гладка и опъната.