Как да избелим зъбите в домашни условия

Не е достатъчно да ги мием с четка и паста за зъби

Бюти
12:58 - 03 Май 2019
7744
Как да избелим зъбите в домашни условия

Честата консумация на кафе и тютюнопушенето променят цвета на зъбите. В някои храни има определени пигменти, които също оказват влияние. Колкото и да ги мием с четка и паста за зъби поне два пъти на ден, понякога това не е достатъчно.
Освен използването на вода за уста и конец за почистване на пространството между зъбите, има няколко домашни средства, които са ефикасни за избелване. Те могат да подобрят оралната ви хигиена. Ето кои са те:

Кокосово масло
То е известно със своето детоксикиращо действие. Грижи се за състоянието на кожата, косата, но и помага за избелването на зъбите. Може да разтопите 2 лъжици от биопродукта и да жабурите с него за около 10-15 минути. Кокосовото масло ще премахне бактериите и ще направи усмивката ви по-сияйна.

Активен въглен
На пазара се продават специални пасти с активен въглен, но и кутийки с прах от него. Той е предпочитан от много хора, защото има абсорбиращо действие. Попаднал върху повърхността на зъбите, той се свързва с танините, които причиняват обезцветяване и премахва вредните бактерии. Другото нещо е, че има способността да регулира pH на устната кухина, с което предотвратява образуването на плака, възпаление на венците и кариеси. Вземете четката си за зъби, намокрете я и я потопете в черния прах. Търкайте хубаво както всеки ден за около няколко минути, след което изплакнете с вода. Можете да използвате активен въглен един път седмично за по-бели зъби.

Куркума
Подправката не се използва само за готвене. Съставките ѝ имат положително действие не само върху имунната система, но и върху състоянието на зъбите. Куркуминът вътре придава жълт цвят, но въпреки това премахва кафявите натрупвания по емайла от пиенето на кафе, чай и други оцветяващи напитки.

Сода за хляб
Може да смесите содата с малко кокосово масло, след това да почистите добре с пастата зъбите. Може и да потопите само четката в нея. Препоръчително е да ползвате такава с по-меки косми, за да не нарушите целостта на емайла. Содата за хляб се използва за избелване на зъбите до 1-2 пъти седмично.

Кислородна вода
Водородният пероксид се продава в аптеките. Трябва да си купите вода, която не е силно концентрирана, за да не изгорите венците и устната кухина. След като измиете зъбите с паста, може да потопите тампон в кислородна вода и обтриете всеки един зъб с него. След няколко секунди изплакнете добре с вода. В никакъв случай не жабурете зъбите с водородния пероксид.