Как да изберем най-подходящия сайт за спортни залози

Новини
12:34 - 18 Септември 2024 (обновена)
628
Как да изберем най-подходящия сайт за спортни залози

Превръщането на страстта и знанията за спорта в материална облага е възможно благодарение на сайтовете за залози. На световния пазар се подвизават стотици букмейкърски къщи, които обещават щедри оферти и високи коефициенти, но това не е достатъчно.

Когато избираме място за залагане, трябва да прегледаме най-важните характеристики на оператора. Сред тях попадат платежните методи, в какъв срок се изплащат печалби, кои спортове са включени в тиражите, има ли лимити и т.н. В следващите редове ще научите повече за всички особености, касаещи избора на сайт за спортни залози, и защо е нужно да сте бдителни.

№1: Спрямо спорта, на който ще залагаме
Всеки от нас има предпочитания и следи отблизо даден спорт. Огромен дял заемат футболните фенове, следвани от тези на баскетбол, тенис, волейбол, моторни спортове, бойни спортове. Разбира се, не липсват и хора, които се интересуват от повече дисциплини, респективно - търсят разнообразни залози в сайтовете.

За да отговорят на желанията и критериите на клиентите, букмейкърите създават богати тиражи с хиляди събития. В тях има от всичко – от бокс, през футбол, до банди и кърлинг. Но не всеки сайт е специализиран за даден спорт. Затова е важно да проучите програмата със срещи и да се информирате за наличните пазари.

Например традиционните компании предлагат залози на сетове и краен победител на тенис мачове, докато в професионалните букмейкъри за тенис залагания има маркети за асове, двойни грешки, успешни ретури.

№2: СЪС или БЕЗ верификация
Знаете ли, че лицензираните оператори на онлайн залози са задължени да събират информация за самоличността ви? Целта на верификацията е да провери възрастта Ви, къде живеете и вписани ли сте в регистъра за хазартно зависими. Процесът се изпълнява бързо чрез споделяне на снимки на личен документ, но понякога се изискват още данни за пълна идентификация и отключване на тегленето.

Ако не желаете да изпращате копия на документи, може да се насочите към сайт за залози без верификация. Срещат се подобни платформи на световния пазар, в които разплащанията се извършват чрез дигитални валути. Създавате профил с един клик, получавате ID номер и внасяте/ теглите с избрана криптовалута, без облагане на преводите с такси.

Букмейкърите, в които не се налага идентификация, са лицензирани от правителството на Кюрасао и нямат сертификати от родния регулатор.

№3: Спрямо лимита на залозите
Това условие важи както за залагащи с малки банки, така и за търсачите на силни усещания, които предприемат огромни рискове.

Колкото по-голям е диапазонът между минимален и максимален залог, толкова по-добре. Няма да се съобразявате със странични фактори и ще се придържате към Вашия начин на игра.

Всеки букмейкър има свои правила за залози. Най-често минимумът за активиране на фиш е €0.25 или еквивалент в друга валута. Допустимият праг варира спрямо избраните срещи и пазари. Не се приемат високи облози, ако са включени събития от съмнителни първенства и турнири.

Също така сайтовете налагат максимален лимит на печалбата, който е ключов при участие в множествени залози (системи и колонки).

№4: Спрямо начина на депозит
Друга стъпка, свързана с избора на подходящ сайт за залози, е пълният преглед на разплащателните методи. Още преди да се регистрирате в платформата, проучете начините на депозиране и какви са наложените лимити.

Най-често използвани са:

·  Дебитни и кредитни карти (VISA, Mastercard, Maestro);

·  Електронни портфейли (ePay, EcoPayz, Skrill, Neteller);

·  Ваучери (PaySafeCard, AstroPay);

·  SMS;

·  Банков трансфер;

·  Криптовалути – Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Monero, Ripple и други.

Операторите обособяват страница за банкиране, в която са изложени всички методи. Задачата на участника е да избере един от тях спрямо личните си предпочитания, да въведе сума на депозита и да предостави сведения за извършване на превода (напр. имена, ID код, имейл).

За да проучите кои са допустимите средства за разплащане в уебсайта, в който сте влезли, скролнете до долу. Обикновено във футъра се намира линк “Начини на плащане”, който води към страница с пълния списък със способи, срокове и такси, ако има такива.

№5: Спрямо държавата, в която се намираме
Ключов фактор при подбора на хазартни компании е дали са узаконени в държавата, в която се намираме.

Повечето сайтове са лицензирани от световни юрисдикции - Гибралтар, Малта и Кюрасао, но държавните закони изискват вътрешна проверка и сертифициране от местния регулатор. Букмейкърите са задължени да плащат годишни такси и да внасят данъци, базирани на приходите.

Регулирани пазари са тези във Великобритания, Италия, Дания, докато в Чили и Венецуела например няма орган за лицензиране на сайтовете за залози.