Как да намалим талията

Планирането на менюто е по-ефективно от купуването на храна, когато ви се похапва нещо

Стил
14:35 - 21 Март 2022
3560
Как да намалим талията

Изследователи от Харвардския университет са открили, че обиколката на талията на човек показва цялостното му здраве. По-тънката талия има положително влияние върху качеството на живот и може да повиши нивата на енергия. От Bright Side посочват как да намалите обиколката на  талията си.

1. Планирането на менюто е по-ефективно от купуването на храна, когато ви се похапва нещо

Повечето от нас правят грешка, като купуват първото, което видят в магазина. Следователно, ние се храним лошо и правим лош избор. Изготвянето на седмичен план за хранене е по-ефективно. Можете да си приготвите яйца, да изпечете някои зеленчуци и да направите здравословни буркани за смути, така че да не вредите на здравето си.

2. Не правете едни и същи упражнения всеки ден, опитайте нещо ново, експериментирайте

Редовните упражнения помагат на тялото да се приспособи към ежедневните натоварвания. А повторението на едни и същи упражнения ще попречи на тялото ви да прави промените, от които се нуждаете.

3. Не спазвайте диети, а яжте малки количества

Ограниченията  могат да доведат до внезапен спад в скоростта на метаболизма. Те също могат да доведат и до замаяност, слабост и оплешивяване.  

4. Леките силови тренировки са за предпочитане пред тежките

За ефективна загуба на тегло е необходима кардио програма. Няма пряк път за премахване на мазнини от определена зона. Една лека програма за силова тренировка ще има по-високо ниво на ангажираност на мускулите и следователно ще изгори повече мазнини.

5. Вместо да се фокусирате специално върху талията, обърнете и внимание на бедрата и раменете

Изграждането на мускули на раменете и бедрата ви ще ви даде пропорциите, които искате. 

6. За да свиете талията си с няколко сантиметра, направете вакум на стомаха

С този трик можете да загубите няколко сантиметра от талията си. Всичко, което трябва да направите е да вдишате през носа си, след което да издишате колкото можете повече въздух през устата си. Докато дробовете ви са празни, поемете дълбоко въздух и го задръжте за 5 до 20 секунди.