Как да направите хавлиена кърпа мека и приятна на допир

Новини
13:01 - 30 Ноември 2021 (обновена)
5928
Как да направите хавлиена кърпа мека и приятна на допир

Купувайки нова хавлиена кърпа, всеки се надява, че ще продължи дълго, галейки кожата ни с нейната мекота и нежност. Защо след няколко пранета хавлиените дрехи често напълно губят своята мекота? Как да се грижим правилно за тях и възможно ли е да върнем предишната им нежност?

Всъщност всичко не е толкова трудно, важно е само да не забравите няколко правила, които ще ви помогнат да запазите оригиналната мекота на вашите хавлиени кърпи.

1. Запомнете веднъж завинаги: хавлиените кърпи не обичат гладенето, от него нежните бримки се смачкват и продуктът става жилав.

2. По-добре е да използвате течен препарат, а не гранулен препарат за пране.

3. Когато настройвате температурата на пране, не прекалявайте: идеалната температура е 30-40 градуса. Максимумът, който е допустим, за да бъде качеството наистина такова, каквото очаквате, е 60 градуса.

4. Ако въпреки това измиете с прах, не бъдете мързеливи, за да зададете допълнителен режим на изплакване за вашите космати домашни любимци - важно е препаратът да бъде напълно измит от влакната.

5. Тери нещата много обичат водата и е необходимо да ги миете в големи количества. Всички текстилни изделия могат да се перат чрез избор на икономичен режим, но не хавлиени. Те просто се нуждаят от много вода.

6. Някои домакини използват торби за пране, за да предотвратят триенето на хавлиени кърпи върху барабана на пералната машина.

7. Смятате ли, че омекотителят е прекалено голям? Напразно. Хавлиените кърпи са му много благодарни. Важно е само да изберете „правилния“ балсам - той трябва да бъде направен с помощта на силикон (Не добавяйте големи количества препарат за изплакване.

8. Хавлиените кърпи са изключително негативни по отношение на високата скорост на въртене. За тях са достатъчни 500-700 оборота в минута.

Източник: spalnobelio.bg