Как да влезем в работен режим след дълга отпуска - просто планирайте нова

Нещо за четене
16:09 - 17 Август 2024
2489
Как да влезем в работен режим след дълга отпуска - просто планирайте нова

Психотерапевт дава ценни съвети как да влезем в работен режим, след като сме се върнали от дълга отпуска. Лятото е време за ваканции и много хора очакват тези дни с нетърпение: някои заминават в чужбина, други се отдават на морски курорти, а трети прекарват ваканциите си с любими хора или по друг начин. Но почти всички имаме едно общо нещо - всички сме тъжни, че ваканцията свършва.


Ето как да преминете в работен режим:

* Планирането на следващата отпуска ще ви помогне да прежалите по-лесно края на почивката си.

* Трябва да се приспособите към факта, че работата е начин да поддържате качеството на живот и интереса към него. Следователно, когато се върнете на работа, можете да си позволите да планирате следващата си ваканция. Това ще ви мотивира да работите.

* Психотерапевтът отбеляза, че е по-добре да се върнете от отпуска, така че първата ви работна седмица да бъде по-кратка - например в четвъртък или петък. Така постепенно ще навлезете в работния процес.

* Може да се събуждате час по-рано няколко дни преди края на отпуската, в противен случай ще бъде трудно за тялото да се пренастрои и ще загубите желание за работа още в първите работни дни.