Как Дейвид Славчев внесе гранатомет във Външно министерство (ВИДЕО)

Проф. Вучков строши Златния скункс, подарен му от първия Господар на ефира

Шоу
14:50 - 07 Юни 2023
8976
Как Дейвид Славчев внесе гранатомет във Външно министерство (ВИДЕО)

Първият репортер на култовото телевизионно предаване "Господари на ефира" Дейвид Славчев почина днес на 51 години след дълго и тежко боледуване. Актьорът ще бъде запомнен с многото си актуални репортажи за шоуто, но има един, който мнозина още помнят като най-гранатометният.

През 2004 г. Дейвид проникна с гранатомет в сградата на външно министерство, а в последствие беше задържан за разпит.

Репортажът имаше голям обществен отзвук. Наложи се тогавашният външен министър Соломон Паси също да дава обяснения как оръдието е преминало през скенерите на охраната на важната държавна сграда или по-точно как е било допуснато вътре, прикрито като снимачна техника.

Ето и "взривоопасното" видео:

Господарят на ефира има и още няколко паметни сблъсък - тв легендата проф. Юлиан Вучков, който вече също е покойник. Господарите и прочутия медиен анализатор и театровед непрекъснато влизаха в задочни сблъсъци и си разменяха доста нецензурни реплики.

През 2009 г. предаването искаше да връчи "Златен скункс" на проф. Вучков заради скандалните му тв изяви. Водещият непрекъснато наричаше "Господарите" "терористи", а те му отвръщаха с куп бъзици. Юлиан Вучков не беше доволен, че с коментарите си пълни предаването на Магърдич Халваджиян и дори искаше да съди продуцента за интелектуална кражба.

Проф. Вучков бе абсолютен рекордьор по включвания в селекцията на сценаристите на шоуто. „Господарите” популяризираха голяма част от лафовете на професора и го издигнаха до статуса на звезда, пък смятат авторите на предаването.

Ето и забавно видео как проф. Вучков бяга от Дейвид Славчев, който се опитва да му връчи "Златен скункс", а накрая разяреният професор строшава статуетката.

Днес от екипа на "Господари на ефира" се простиха трогателно със своя колега:

"Сбогом, Дейвид, благодарим ти!

Дейвид Славчев беше първият репортер на “Господарите”. Емблема в нашата история. Човек с неподправено чувство за справедливост и усмивка, която заразява!

Той почина след дълго боледуване на едва 51-годишна възраст. Семейството на нашия репортер и актьор изказва искрени благодарности към екипа на проф. Николай Габровски от МБАЛ “Пирогов” за грижите, положени за Дейвид през последните 7 месеца.

Поднасяме своите искрени съболезнования на близките му! Поклон пред светлата му памет!"


Дейвид Славчев е роден на 14 юли 1971 г. в София. Той е от семейство на актьори - и майка му, и баща му са били част от трупата на столичния Младежки театър. Дейвид завършва НАТФИЗ през 1991 г. в класа на проф. Стефан Данаилов. Част е както от Младежкия театър, така и от Софийския пътуващ театър.

Играл е в "Ян Бибиян" по Елин Пелин, "Френският квартал" от Тенеси Уилямс, "Пеперудите са свободни" по Леополд Герш и още много други. От 2018 до 2022 г. е директор на Видинския драматичен театър.