Как две циганки излъгаха наивна баба да им даде 6000 евро

72-годишна жена обрана в Харманли, наплашили я с черна магия

Новини
13:18 - 27 Август 2019
5769
Как две циганки излъгаха наивна баба да им даде 6000 евро

72-годишна жена от Харманли бе измамена с 6000 евро. Старицата имала неблагоразумието да пусне в дома си на улица „Ал. Стамболийски“ две жени от ромски произход, съобщават от полицията. Жената стояла пред къщи, когато двете минувачки започнали да спорят оживено пред нея на тема черни магии. Наивната старица сама се включила в разговора. След като разбрала, че съдбата й изпраща добри магьосници, бабата ги помолила да проверят дали и в дома й няма черна магия.

Двете циганки заявили, че къщата й е прокълната и ако магията не бъде развалена скоро ще умре не само стопанката, но и всичките й близки. Уверили жената, че ритуалът ще бъде напълно безплатен за нея, но трябвало да събере всички налични пари от къщата и да ги събере накуп. Това било много важно за заклинанието, тъй като парите били проводник на лошата енергия и трябвало да се прочистят.

Бабата им дала общо 6000 евро. Една от жените увила парите в парцал и казала на жената да ги сложи под възглавницата си. Да преспи една нощ и така проклятието щяло да изчезне.

На сутринта женицата видяла, че под възглавницата й има пачка с нарязана хартия, а не банкноти. Обадила се незабавно в полицията, която разследва измамата. Жената вдигнала високо кръвно от престъппление. От МВР предупреждават възрастните хора да бъда изключително внимателни и да не допускат непознати в дома си.