Как се печелят 500 000 лв. за 3 минути?

Крими
16:45 - 23 Април 2021
3130
Как се печелят 500 000 лв. за 3 минути?

Как се печелят 500 000 лева само за 3 минути? Отговорът не е по вкуса на Темида - с обир на инкасо автомобил. Точно три минути е извършен грабежът на 500 хил. лв. край Перник в сряда сутринта. Това показват записи от охранителните камери на денонощно заведение на крайпътен ресторант на АМ „Струма“.

Според криминалисти престъплението е дело на професионални престъпници с добра организация. Не се изключва и хипотезата за участие на вътрешен човек, който е снасял информация на бандитите за маршрута на инкасовия автомобил и графика, по който той обикаля обектите по трасето, от които събира парите.

На този етап това е само версия, за която все още нямало събрани доказателства. Към момента няма следи и обективни находки, които да свързват извършителите на този грабеж с обира на 1 млн. лв. пак от инкасо в Перник в средата на декември 2020 г. За този удар няма задържани, казват разследващи. По тяхно мнение връзка е възможна, тъй като има прилики по начина на извършаване на двата грабежа, но засега липсват конкретни улики.

По случая за обира на АМ „Струма“ е образувано наказателно производство, което е срещу неизвестни извършители и под наблюдението на Окръжната прокуратура в Перник. На мястото на обира са направени огледи, иззети са материали за експертизи. Анализират се записи от охранителните камери на заведението, пред което става грабежа на парите от инкасото, пише „България Днес“.