Как селекционерът на младежите Александър Димитров пребори COVID-19

Много хора ще бъдат заразени и ще има много жертви, заяви треньорът

Спорт
10:40 - 26 Юли 2020
2001
Как селекционерът на младежите Александър Димитров пребори COVID-19

Селекционерът на младежите Александър Димитров наскоро пребори COVID-19. Димитров застана начело на младежкия национален тим през 2018 г. Той води убедително отбора към класиране на Европейското първенство догодина.

Пандемията обаче обърка подготовката на тима, а самият селекционер попадна в капана на COVID-19.

„Апелът ми към хората е да се отнасят сериозно към коронавируса. Има го, страшно е и не бива в никакъв случай да се подценява. Пренебрежението и масовото струпване на хора ме кара да си мисля, че много хора ще бъдат заразени и ще има много жертви”, разказа треньорът.

„В този тежък за мен момент разбрах, че имам много приятели край себе си. Много хора доказаха своето приятелство. Те не са перфектни, но аз съм ги приел такива”, допълни Александър Димитров.

"Потискащо е, че 30 години младежкият национален отбор не се е класирал за европейско първенство. Искаме да нарушим тази тенденция. Тези играчи имат опит и се надявам да можем да нарушим черната тенденция. Това е бъдещето и на българския футбол, защото тези момчета трябва да играят редовно и в клубовете си, за да са на световно ниво".

"Имам голямо уважение към Димитър Пенев, Стойчо Младенов, Станимир Стоилов, Димитър Димитров и редица други. Искам да благодаря и на Иван Колев, който ме въведе във футболното треньорство. Като негов асистент преживях първия си голям футболен форум в Индонезия".

Снимка: Lap.bg