Какво цвете да сложим във всяка стая на дома

В хола най-подходящо е да имате орхидея

Любопитно
13:24 - 02 Март 2020
2519
Какво цвете да сложим във всяка стая на дома

За кухнята е много подходящо са сложите цветето каланхое – то е от вида каландива и цъфти през цялата година. Това растение може да бъде отглеждано във всяка стая – обича умерен климат, а по-специфичното за него е, че се нуждае постоянно от свеж въздух, светлина и топлина.

В хола най-подходящо е да сложите орхидея – тя е изключително красива и със сигурност ще привлече вниманието на всеки, който влезе в стаята. Тези цветя обичат светлината, но не бива да бъдат поставени на директна слънчева светлина.

В спалнята, близо до прозореца, можете да сложите обаятелна африканска теменужка (още сентполия). Теменужката се нуждае от постоянна светлина, но имайте предвид, че пряката слънчева светлина не ѝ влияе добре. Трябва да внимавате и да не става течение в близост до растението – температурата в стаята трябва да бъде между 16 и 25 градуса. Разкошните багри на растението ще внесат много спокойствие в спалнята.

И ако имате цвете във всяка стая, няма как да пропуснете красиво растение и на балкона. Съвсем спокойно можете да сложите там класическата роза – царицата на цветята ще придаде много цвят на скучната тераса. Растението се нуждае от най-малко шест часа слънчева светлина дневно и трябва да се засади в дълбока, поне 35 сантиметра, саксия.