Какво да ядем според зодията
Шоколадовите изделия и кафето вредят най-много на представителите на Водолей
Зодиакалният знак определя вашия характер, успехите в работата, дали ще имате романтична връзка или проблеми в отношенията. Освен това зодията диктува вашите вкусове, относно избора на храна както и кое е полезно и вредно за консумация.
Представителите на зодия Овен нека да похапват повече агнешко месо и сезонни плодове. Те трябва да са много внимателни с лютите храни. Добре е да избягват и солените ястия.
Телците пък е желателно да консумират телешко месо, домати и червени плодове. За жалост обаче ще трябва да се окажат от едно от най-големите изкушения – пържените картофи.
В менюто на Близнаци е хубаво да присъстват ядки, кайсии, броколи и карфиол. Но ще трябва да се сбогуват с обработените храни, кафето и всички сладкиши с рафинирана захар.
За Раците е важно да хапват грозде, зеле и морски деликатеси. Солените и мазни храни са противопоказни за представителите на тази зодия, както и тестените изделия.
Лъвът нека набляга на дивечово месо и зеленолистни зеленчуци. Да внимава с яйцата, сиренето, кашкавала.
Девата пък по възможност трябва да консумира повече ядки, нахут, боб, кайсии. Мазните меса не са препоръчителни. От време на време не е зле да преминава и на вегетарианска диета.
Везните следва да включат в менюто си най-вече плодове и зеленчуци, като избягват мазното месо. Същото се отнася и за газираните напитки.
Скорпионите нека похапват повече дини, тиквички, риба. Да внимават с подправките, защото могат да раздразнят стомаха. Да не прекаляват и с млечните продукти.
За Стрелците би било полезно, ако хапват фурми, кисело зеле, печени кестени. Колбасите и сладкишите обаче са най-големият враг.
За Козирозите сезонните плодове и зеленчуци също са най-полезен вариант. Добре е да ограничат консумацията на печени ядки, особено ако са обилно осолени. Да внимават и с алкохола.
Шоколадовите изделия и кафето вредят най-много на представителите на Водолей. Добре е да наблягат на морската храна и цвеклото.
Рибите да се фокусират на орехите, морските деликатеси, зелените плодове и зеленчуци. Нека избягват храните с мая, соленото и мазното.