Какво е това чудовище ?

Прилича на делфин с дълга опашка и остри зъби

Мистика
14:30 - 18 Февруари 2020
10651
Какво е това чудовище?

За поредното странно и непознато същество съобщават световните медии. На тихоокеанския бряг на Мексико на плажа Дестиладерас край Пуерто Валярта група младежи се парализират от страх, когато вълните изхвърлят на брега непознато мъртво животно. На пръв поглед съществото приличало на делфин, но много дълъг. Задната му част завършвала с опашка без перки.

Освен това създанието нямало очи, но път зъбите му били много остри. Все още нито един експерт по морска фауна не е идентифицирал чудовището. Местните рибари казват, че никога не са виждали нещо подобно. Има предположения, че създанието е живяло на много голяма дълбочина и в тъмнината очите му са закърнели. Край Пуерто Валярта океанът достига 1000 метра под морското равнище.

Това не е първият мистериозен морски „подарък“ през последните дни. Бурята Сиара, която връхлетя Европа преди седмица, изхвърли на шотландския бряг останките на огромно животно, което също не е идентифицирано. Морското създание било дълго почти 10 метра и носело нещо като рога. Има предположения, че скелетът е на кит.

Няма как да се каже дали появата на тези странни същества е свързана помежду си, но много независими изследователи са убедени, че това е признак на предстояща голяма планетарна катастрофа. Към признаците за нея се пандемията от коронавирус, горските пожари в Австралия, фантастично нашествие на скакалци в Западна Африка, Пакистан и другаде, или на птици в САЩ. Времето ще покаже колко са верни тези песимистични прогнози. Оптимистичните допускания са, че жителите на Земята по всяко време са се сблъсквали с нещо подобно и вероятно също са се страхували от наближаването на края на света. Но светът все още съществува, независимо от това как хората мислят за него.

В Мексико се появяват публикации, в които се описват случаи, в които животните усещат предстоящи катастрофи и се призовават учени да изследват дали представителите на различни породи и видове нямат шесто чувство. Припомня се  земетресението през 2004 г. и последвалото цунами в Индийския океан. Тогава дивите и домашните животни сякаш са знаели какво предстои и се опитали да се преместят на безопасно място предварително. Според очевидци Суматренските слонове бягали нагоре по хълмовете. Кучетата отказвали да излязат навън, а фламингите напуснали размножителните си зони. Обитателите на зоопарка не искали да напускат клетките си.

Огромното цунами, причинено от земетресение с магнитуд 9 степен по скалата на Рихтер край северното крайбрежие на Суматра през 2004, убива повече от 150 000 души в няколко страни. В същото време почти няма жертви сред животните. Те някак успяват да предвидят катастрофата и да се подготвят за нея предварително.

Към странните и все още необяснени факти от последните години е и този, че преди голям природен катаклизъм много обитатели на океанските дълбини изведнъж се хвърлят на плажовете и умират. Това подкрепя теорията, че дивите и домашните животни имат шесто чувство и могат да предскажат кога ще настъпи голямо бедствие. Някои експерти по дивата природа смятат, че животните могат да усетят вибрациите на Земята, затова реагират, много преди хората да осъзнаят какво се случва.