Какво може да роди една петокласничка , освен формено л..но?

Актуални новини
14:04 - 05 Април 2019
10122
Какво може да роди една петокласничка, освен формено л..но?

Сигурно бай ви Евгени е голям задръстеняк, атавистичен бастун направо. Щото и аз съм родител на петокласничка, ама с нея караме колело и учим по история за царството на бесите и траките. Докато връстничките й в Кърджали на тия години вече деца дундуркат и един вид живота си са хванали в ръце. А моята овца още събира стикита от „Лидъл”. Повален родител съм аз, това е положението.

Чета онзи ден за 13-годишната пача от Югоизтока, която е напуснала даскало с вопъла: „Не ща да уча, мъж искам!” и си спомням за един стар виц. Учителка в малцинствен район споделя на родителска среща с майката на своя възпитаничка: „На ваш’то Мусайбе, не му са учи…” И си казвам – хубаво нещо е да си свободен, незатормозен от нормите и фалшивия морал на цивилизацията. Да си дете на природа и свободния дух. Първичен абсолют, господар на собствената си съдба и вътрешните си мотиви.

Хубаво звучи, ама не е вярно. Когато една дрисла в пети клас иска да си подава кльощавия, недорасъл задник наляво-надясно и да прави деца, тя заслужава единствено шамари. Безпардонни, неразбиращи, груби, незачитащи правото й на свободна воля тупаници. И ритници по въпросната дупара, та да не може да седне на него три седмици.

А за родителите на това недоразумение какво мога да кажа, без да премина всички граници на добрия тон, ако са ми останали такива? Мария Монтесори казва, че трябва да даваме на децата си крила. Едва ли е имала предвид с тях да отлетят с квартирата на някой похотлив батко, който да ги опъне некадърно 3-4 пъти и да ги зареже с двумесечно бебе на ръце, което да свърши с някое миризливо сиропиталище.

Няма да изпадам в бащински поучения, защото не изпитвам никакви философски напъни, а само безпомощен гняв. И омерзение, че се опитвам да бъда що-годе нормален човек в общество от самодоволни мижитурки, живеещи в средновековен унес и скотско парасексуално удобство. По принцип нямам нищо против малцинствата, но границата е безвъзвратно премината. Не може да има НЕ МОЖЕ да раждат. Никъде и никога. Нито в България, нито в Малайзия, нито на Огнена земя. Който смята обратното за свобода, е истинският изрод.