Какво се случва в "Новият папа"? (първи официален трейлър)

HBO започва излъчването на сериала на Сорентино на 10 януари, пуснаха синопсис на първите 3 епизода

Култура
20:52 - 10 Декември 2019
3388
Какво се случва в "Новият папа"? (първи официален трейлър)

До дългоочакваната премиера на „Новият папа“ остава точно един месец. Първите два епизода от общо 9-те серии на продължението на историята на режисьора Паоло Сорентино за Ватиканските покои ще са налични за онлайн стрийминг от 22 часа на 10 януари. В HBO GO ще бъдат достъпни по два епизода всеки пореден петък, а телевизионната премиера e на 14 януари по HBO или всеки вторник от 21 часа с по един епизод.

С думите  на Пий Пий XIII към Йоан Павел III „който е безгрешен, нека пръв хвърли камък‘“ завършва и официалният трейлър, който бе представен официално от HBO днес, а това отваря вратата на нашето любопитство още повече.

Ето какво да очакваме от първите три епизода:

Първи епизод: След внезапния си сърдечен удар папа Пий XIII (Джуд Лоу) лежи в кома, докато неговите последователи пламенно се молят за чудотворно възстановяване. Натиска от противниците на Пий принуждава държавният секретар Кардинал Анджело Войело (Силвио Орландо) да доведе до власт нов папа и с конклава в безизходица прави прибързан ход, който хвърля Църквата в още по-голям хаос.

Снимка: Wildside Sky Italia/HBO&Mediapro

Втори епизод: Докато слуховете се вихрят за ролята на Църквата при внезапна смърт, Войело (Силвио Орландо), Гутиерес (Хавиер Камара), Асенте (Маурицио Ломбарди), Агире (Рамон Гарсия) и София (Сесиле дьо Франс) пътуват до имението на сър Джон Бранокс (Джон Малкович) в Обединеното кралство, надявайки се да го убеди да се върне с тях във Ватикана и да приеме най-светата роля. Бранокс  е привлекателен, но чувствителен мъж, който носи във себе си голяма семейна трагедия. Той се оказва е по-труден за управление от очакваното, но решителният Войело решава да продължи натиска си. Междувременно Естер (Людовин Сение) споделя историята зачеването на сина си пред пресата.

Трети епизод: Все още обмисляйки предложението на Върховния понтифик, Бранокс (Джон Малкович) разсъждава върху миналото си, докато Войело (Силвио Орландо) ясно заявява ангажимента си за успеха на мисията си. След като е избран за папа и приема името Йоан Павел III, Бранокс проповядва важността на семейството, истината и любовта в първата си реч пред кардиналите. Естер (Людовин Сение) се обвързва с Фабиано (Алесандро Ричечи), вдовец и нов член на енорията, който предлага необичайно решение на паричните си неволи. Игуменката на Сейнт Тереза ​​(Кируна Стамел) и раздразнената сестра Лизет (Нора Валдстатен) са обезсърчени, когато молбите им за допълнителни финанси остават нечути. 

Вижте официалния трейлър на "Новият папа":

Епизодите са по сценарий на Паоло Сорентино, Умберто Контрарело и Стефано Биес и под режисурата на Паоло Сорентино. Сериалът "Новият папа" е продължение на "Младият папа", който разбуни духовете преди 3 години.