Какво ще е времето за Великден?

Около 22-26 април и 30 април има по-голяма вероятност за валежи

Общество
13:27 - 19 Април 2024
49328
Какво ще е времето за Великден?

В последните дни на април и до Великден ще остане сравнително топло и с количества на валежите около нормите. Това обясни в ефира на БНТ Анастасия Кирилова - синоптик от НИМХ.

"До средата на април температурите ще са по-високи от обичайните. За всички е очевидно, че това са по-скоро летни, юнски температури, отколкото априлски.

През последните години свикнахме април да е доста хладен, през последните години през този месец дори валеше сняг. Сега сняг не очакваме", каза синоптикът.

Тя обясни, че не се очакват слани.

Времето в цяла Европа е доста по-топло и сухо от обичайното за сезона.

"У нас ще има обстановки, при които ще вали на повече места в страната - най-вероятно в планинските райони ще се оформи купесто дъждовна облачност, в източните райони също.

Около 22-26 април и 30 април има по-голяма вероятност за валежи", заяви Анастасия Кирилова.

Според прогнозата на НИМХ до 22 април температурите ще останат по-високи от обичайните за сезона, но има по-голяма вероятност за валежи.

"Тогава очакваме най-ниските температури през месеца. Тогава има по-голяма вероятност минималните температури да са близки до нулата и по-голяма вероятност за слани", посочи Анастасия Кирилова.

Според думите й в седмицата 22 - 29 април отново ще остане сравнително топло за сезона и с количества на валежи около обичайните.